• om hamburgsunds bildarkiv

H-sunds Bildarkiv bildades 1994 av Gunnar Rasmusson, Lennart Hakeröd, Jan-Åke Johansson och Stellan Johansson. Främst ville man bevara och sprida kännedom om Hamburgsund och dess innevånare; genom fotografier och berättelser.  Ett mål som gäller fortfarande. Kanske kan vi genom detta knyta ihop gammal som ung. Dela med oss av all kunskap som vårt bildarkiv innehåller.

Målet var att bevara foto och annat material om Hamburgsund . För tillfället finns över 13000 foto i arkivets samlingar. Dessa är numera sökbara på nätet via vår hemsida och dess digitala arkiv.

Men vill man hellre bläddra i en av våra pärmar och samtidigt prata med någon av våra arkivvärdar ; då är man välkommen på en av våra Öppet Arkiv kvällar under vår och höst.  Vi finns i Folkets Hus, Gamla Vägen i Hamburgsund på torsdagskvällar mellan 18-20.  Datum för 2019 är 10 och 24 okt, 7 och 21 nov och 5 dec. Välkomna att komma och titta och berätta din historia. Kanske med egna fotografier?

Under sommaren 2019 har vi haft extra sommaröppet i Folkets hus. Många besökare och väldigt trevligt. Under sommaren 2020 kommer vi även då att hålla Öppet Arkiv . Tider och datum annonseras separat