• om hamburgsunds bildarkiv

    Makrillfiske vid Boviken

H-sunds Bildarkiv bildades 1994 av Gunnar Rasmusson, Lennart Hakeröd, Jan-Åke Johansson och Stellan Johansson. Främst ville man bevara och sprida kännedom om Hamburgsund och dess innevånare; genom fotografier och berättelser.  Ett mål som gäller fortfarande. Kanske kan vi genom detta knyta ihop gammal som ung. Dela med oss av all kunskap som vårt bildarkiv innehåller.

Målet var att bevara foto och annat material om Hamburgsund . För tillfället finns över 13000 foto i arkivets samlingar. Dessa är numera sökbara på nätet via vår hemsida och dess digitala arkiv.

Men vill man hellre bläddra i en av våra pärmar och samtidigt prata med någon av våra arkivvärdar ; då är man välkommen på en av våra Öppet Arkiv kvällar under vår och höst.  Vi finns i Folkets Hus, Gamla Vägen i Hamburgsund på torsdagskvällar mellan 18-20. Under hösten 2020 har vi inte haft några Öppet Arkiv kvällar. Pga pandemin. Vi hoppas att vi kan börja senare under våren 2021 eller sommaren 2021. Titta på vår Facebook sida för information! Välkomna att komma och titta och berätta din historia. Kanske med egna fotografier?

Under sommaren 2019 hade vi extra sommaröppet i Folkets hus. Många besökare och väldigt trevligt. Vi kommer att försöka få igång detta tills sommaren 2021!