• om hamburgsunds bildarkiv

    Makrillfiske vid Boviken

Hamburgsunds Bildarkiv bildades 1994 av Gunnar Rasmusson, Lennart Hakeröd, Jan-Åke Johansson och Stellan Johansson. Främst ville man bevara och sprida kännedom om Hamburgsund och dess innevånare; genom bilder och berättelser.  Ett mål som gäller fortfarande. Kanske kan vi genom detta knyta ihop gammal som ung. Dela med oss av all kunskap som vårt bildarkiv innehåller.

Målet var att bevara bilder och annat material om Hamburgsund . För tillfället finns över 13000 bilder i arkivets samlingar. Dessa är numera sökbara på nätet via vår hemsida och dess digitala arkiv.

Men vill man hellre bläddra i en av våra pärmar och samtidigt prata med någon av våra arkivvärdar ; då är man välkommen på en av våra Öppet Arkiv kvällar under vår och höst.  Vi finns i Folkets Hus, Gamla Vägen i Hamburgsund på tisdagskvällar mellan 18-20. Under hösten 2020 och större delen av 2021 hade vi inte några Öppet Arkiv kvällar pga pandemin men i mars 2022 kunde vi äntligen öppna igen. Välkomna att komma och titta och berätta din historia. Kanske med egna fotografier?

Under somrarna har vi också öppet i Folkets hus vissa kvällar. Information om detta hittar du på hemsidan och på anslag runt om i samhället.